JEZELF DE BAAS
/

ALLES GROEIT MET AANDACHT VOOR ELKAAR

 

Wat is Jezelf De Baas?

Jezelf De Baas ( JDB ) is een actief trainingsprogramma dat jongeren wil helpen het gedrag dat hun in de weg zit te doorbreken. Door deze jongeren lichamelijk flink aan het werk te zetten, komen onderwerpen als boosheid en frustratie maar ook zelfbeheersing en hoe je iets voor een ander kunt beteken vanzelf aan de orde. Het programma biedt ook de ruimte om die emoties en vaardigheden te benoemen en te bespreken.

Het programma biedt een vaste structuur en vele aanknopingspunten, maar bovenal wil het jongeren vooral de ruimte geven hun eigen kwaliteiten en vaardigheden te ontdekken en ontwikkelen.

De fysieke oefeningen worden ondersteund door het aanleren van sociale vaardigheden, zelfbeheersing en het bespreken van morele vraagstukken. De jongeren gaan onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met hun eigen gedrag. Het stapsgewijs vergroten van het zelfvertrouwen en het verantwoordelijkheidsgevoel van de jongeren staat centraal tijdens de bijeenkomsten.

De training bestaat uit minimaal 6 bijeenkomsten en er is geen maximaal aantal. Verschillende instellingen werken het hele jaar door met JDB bijeenkomsten voor hun jongeren. Dit zijn onderwijsinstellingen, justitiële instellingen, jeugdzorginstellingen en gemeentelijke instellingen waar jongeren met gedragsproblemen verblijven.  

Naast de trainingen aan de jongeren hebben wij een 2 daagse 'train de trainer' opleiding ontwikkeld voor professionals die met deze jongeren werken en hun begeleiden. Deze opleiding is CRKBO erkend ( beroepsregister korte opleidingen ) en geregistreerd bij het lerarenregister, die recht geeft op nascholingspunten voor leraren.

Het is ook mogelijk om de 'train de trainer' opleiding op locatie te volgen. Deze 'in-company' training kan veel voordeliger uitvallen bij meerdere deelnemers.

Voor vragen of meer informatie kunt u een email sturen via het contactformulier.